Data: 2011-03-26 19:28:49
Temat: Re: miód
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 26 Mar 2011 20:20:13 +0100, Zakarm napisał(a):
> W dniu 2011-03-26 19:25, Ikselka pisze:
>> Dnia Sat, 26 Mar 2011 19:24:00 +0100, Zakarm napisał(a):
>>
>>>> Do mojego ojca po miód przyjeżdżano z najdalszych krańców Polski, nawet
>>>> przyjeżdżali panowie czarną Wołgą, z Warszawy, z KC 33333-)
>>>> Miód u mego ojca ZAWSZE krystalizował, każdy. To był prawdziwy miód, latami
>>>> ci sami ludzie kupowali u ojca.
>>>
>>> Kazdy krystalizuje ale nie po 1 roku
>>
>> Powinien wcześniej.
>>
>>> i nie w beczce 200 litrowej.
>>
>> Dlaczego? Jaka to różnica? Co Ty mówisz.
>> Beczki 200-litrowe też znam. Ojciec w takich miód odstawiał, ocynkowane
>> były.
>
>
> I wlasnie dlatego zastanawiam sie dlaczego piszesz ze nie moze miod 10
> lat wytrzymac w piwnicy nie skrystalizowany w takowej beczce .
Bo ojcu zawsze krystalizował.
|