Data: 2011-03-26 19:34:22
Temat: Re: miód
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 26 Mar 2011 20:28:49 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sat, 26 Mar 2011 20:20:13 +0100, Zakarm napisał(a):
>
>> W dniu 2011-03-26 19:25, Ikselka pisze:
>>> Dnia Sat, 26 Mar 2011 19:24:00 +0100, Zakarm napisał(a):
>>>
>>>>> Do mojego ojca po miód przyjeżdżano z najdalszych krańców Polski, nawet
>>>>> przyjeżdżali panowie czarną Wołgą, z Warszawy, z KC 33333-)
>>>>> Miód u mego ojca ZAWSZE krystalizował, każdy. To był prawdziwy miód, latami
>>>>> ci sami ludzie kupowali u ojca.
>>>>
>>>> Kazdy krystalizuje ale nie po 1 roku
>>>
>>> Powinien wcześniej.
>>>
>>>> i nie w beczce 200 litrowej.
>>>
>>> Dlaczego? Jaka to różnica? Co Ty mówisz.
>>> Beczki 200-litrowe też znam. Ojciec w takich miód odstawiał, ocynkowane
>>> były.
>>
>>
>> I wlasnie dlatego zastanawiam sie dlaczego piszesz ze nie moze miod 10
>> lat wytrzymac w piwnicy nie skrystalizowany w takowej beczce .
>
> Bo ojcu zawsze krystalizował.
...i oczywiście według Ciebie to źle i nie powinien :->
|