From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: moj dzem
Date: Thu, 26 Jun 2003 09:08:56 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <r...@4...com>
References: <g...@4...com>
<4...@n...onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: corp-news
Lines: 39
X-Authenticated-User: $$0z_m-i-
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: Newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Comments3: IMPORTANT: Under NO circumstances will postings containing illegal or
copyrighted material through this service be tolerated!!
X-Report: Please report illegal or inappropriate use to <a...@n...com> You may
also use our online abuse reporting from:
http://www.newsfeeds.com/abuseform.htm
X-Abuse-Info: Please be sure to forward a copy of ALL headers, INCLUDING the body (DO
NOT SEND ATTACHMENTS)
Organization: Newsfeeds.com http://www.newsfeeds.com 100,000+ UNCENSORED Newsgroups.
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!s
kynet.be!skynet.be!cyclone.bc.net!news-out.newsfeeds.com!local!corp-news.newsgr
oups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:161119
Ukryj nagłówki
>
>Dzieki wielkie! ja jeszcze o te jablka... a moge obrac jablka i
>wyrzucic 'ogryzki'?? Bo jakos nie przemawiaja do mnie te pestki w musie
>jablkowym. Chyba, ze one (pestki) potem zostaja na sicie przy przecierani, tak?
>I te jablka pokrojone to gotowac w wodzie? Z dodatkiem cukru?
wlasnie o to chodzi, ze pestki i skorki zostaja na sicie (wiec
wybierz geste ;)) )
bez wody, bo tylko sbie roboty dodajesz zeby odparowac te wode
pozniej., tylko to trzeba na malym ogniu, zeby zaczely sie te
jablka saute ;))). jak juz sie zrobi ciapa jablkowa, to wtedy
cukier. albo do przetartego juz mazidla, ale wtedy trzeba
pogotowac, zeby cukier sie rozpuscil i polaczyl z jablkiem.
>
>Jeszcze zapytam o sterylizacje sloikow. Ja zawsze myje dokladnie i wycieram do
>sucha. Ale spotkalam sie z opinia, ze powinnam je wlozyc do goracego
>piekarnika. I tu moje pytanie, do jakiej temperatury je wlozyc? I zakretki tez?
>Bo ja jakos mam wrazenie, ze to sloiki mi w tym piekarniku popekaja, a zakretki
>rozgrzeja do czerwonosci... Czy moze mycie wystarcza?
>
>
>Aga
mycie TEORETYCZNIE wystarczyloby, ale gdzie masz gwaranacje , ze
wytrulas wszystkie bakterie. a wycierasz czym? scierka? swiezo
wyprasowana na goraco? scierki to sa gniazda zarazkow (ja
znmieniam scierke codziennie a i tak czuje ze to za malo ;)).
piekarnik cieply, sloiki rogrzewam tak, zeby byly trioche za
gorace w dotyku, zakretki nie czerwone ;)) czasem gzreje sliki w
mikrofali a zakretki pod grillem, ale sie boje mikrofali w tej
kwestii...
jak piekarnik nie na maxa to nic nie popeka ;))))))
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|