Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Basia" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: moja lazania + faworki pytanie
Date: Thu, 16 Jan 2003 07:29:13 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 36
Message-ID: <b05jas$pdt$1@news.tpi.pl>
References: <b03sjk$c40$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa92.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1042698396 26045 217.98.187.92 (16 Jan 2003 06:26:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 16 Jan 2003 06:26:36 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:141706
Ukryj nagłówki
Użytkownik "wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b03sjk$c40$1@news.tpi.pl...
> Luudzie, zaraz mi jezyk do tylka ucieknie :-} Wlasnie wsadzilam widelec do
> naczynia zaroodpornego podkrasc troche sosu beszamelowego, bo glodna
jestem
> jak wilk, a tu jeszcze 15 minut musze czekac na konsumpcje mojej lazanii.
>
> I pytanie wlasciwe:
> kolezanka podala mi przepis na faworki pekate. Zawiera on 2 lyzeczki
proszku
> do pieczenia + jak zwykle maka, jajka, smietana, tluszcz i cukier.
raz robilam faworki z proszkiem i w calosci wyladowaly w smieciach, dla nas
byly niejadalne;-(
Co do produktow do faworkow to moje skladaja sie tylko z zoltek, maki i
smietany, zadnego tluszczu ani cukru, no chyba ze tluszcz do smazenia a
cukier puder do posypania juz usmazonych.
> Czy ktos z Was ma doswiadczenia jakies z takimi faworkami na proszku?
Czego
> wlasciwie mam sie spodziewac? Ze beda puchate i podobne do oponek albo do
> tych grubasnych faworkow smazonych i sprzedawanych w cukierniach na
sztuki??
jesli z tluszczem i cukrem to chyba rzeczywiscie wyjdzie cos takiego...
pozdrawiam serdecznie
Basia
>
|