Data: 2006-04-04 07:12:33
Temat: Re: myslicie juz o swietach?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>>>> hej;)
>>>>
>>>> nie wiem jak was, ale tak wlasnie mnie zaczelo nachodzic co bu tu
>>>> zrobic,
>>>> poza standartowym zurkiem jakas pieczenia i serniczkiem No i jajkami
>>>> faszerowanymi (znalzlam fajny przepis w moim gotowaniu na 3 kolorowe
>>>> apetycznie wyglada;)
>>>>
>>> O, rzeczywi?cie, najwy?sza pora robi? blaty do mazurków! Dzisiaj zrobi?.
>>
>> Ju??? Tak szybko?? Dwa tygodnie jeszcze do swi?t.
>>
>Ale? oczywi?cie, blaty do mazurków po upieczeniuu s? twarde, musz?
>przynajmniej 10 dni (ale lepiej jak 2 tygodnie) krusze?. Blaty do mazurków
>to nie jest takie ot kruche ciasto. O, nie, nie. To jest ciasto specjalnie i
>tylko do mazurków u?ywane, a robi si? je na bazie zó?tek ugotowanych i
>przetartych przez sitko.
>Pozdr. - Agnieszka co blatów wci?? jeszcze nie zrobi?a.
>
A mnei blaty nigdy nie ineteresowaly szczegolnie...sa jakie sa,
ja i tak je cichcem psu pod stolem dam (gdziekolwiek bede :PP ),
a sama zgarne wierzch :)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|