Data: 2010-03-30 15:04:48
Temat: Re: na temat chrzanu
Od: Panslavista <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Piotrek wrote:
> Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:hosqln$8cq$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> "Piotrek" <p...@i...pl> wrote in message
>> news:hospm1$ep7$1@news.onet.pl...
>>> Jak robicie chrzan na święta, ( oczywiście tarty samodzielnie)
>>> czy należy utarty chrzan sparzyć gorącą wodą bo słyszałem, że niektórzy
>> nie
>>> sparzają, za to dodają więcej soku z cytrynu lub ocet jabłkowy
>>> Napiszcie swoje sugestie
>> Tarty (świeży!!!) chrzan miesza się z kwaskiem cytrynowym lub ocetem w
>> minimalnej ilości aby nie ciemniał, ubija w słoiku i zakręca się szczelną
>> zakrętką. I to wystarczy.
>
> dodajesz jeszcze jakies składniki
W zasadzie nie. Ale jest to produkt jak i półprodukt - dodając posiekaną
rzodkiewkę (tuż przed podaniem), gęstą śmietanę i doprawiając solą mam
wyśmienity zimny sos wiosenny. Można dodat ten chrzan do zasmażki i
doprawiając śmietaną, solą mam równie wyśmienity sos gorący do ozorka czy
innych mięs.
|