Data: 2010-03-30 12:30:20
Temat: Re: na temat chrzanu
Od: "Piotrek" <...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:hosqln$8cq$1@nemesis.news.neostrada.pl...
> "Piotrek" <p...@i...pl> wrote in message
> news:hospm1$ep7$1@news.onet.pl...
>> Jak robicie chrzan na święta, ( oczywiście tarty samodzielnie)
>> czy należy utarty chrzan sparzyć gorącą wodą bo słyszałem, że niektórzy
> nie
>> sparzają, za to dodają więcej soku z cytrynu lub ocet jabłkowy
>> Napiszcie swoje sugestie
> Tarty (świeży!!!) chrzan miesza się z kwaskiem cytrynowym lub ocetem w
> minimalnej ilości aby nie ciemniał, ubija w słoiku i zakręca się szczelną
> zakrętką. I to wystarczy.
dodajesz jeszcze jakies składniki
|