Data: 2015-09-20 19:26:48
Temat: Re: nadciąga dynia...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 20 Sep 2015 19:01:47 +0200, FEniks napisał(a):
> W dniu 2015-09-20 o 18:25, Chiron pisze:
>>
>> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
>> news:55feb557$0$600$65785112@news.neostrada.pl...
>>> W dniu 2015-09-20 o 15:27, Chiron pisze:
>>>> Ja krajam dość grubo (są w sprzedaży takie duże frytki, trójkątne-
>>>> to mniej więcej tak wygląda). Kładę na blachę piekarnika (polewam ją
>>>> olejem, ale bez przesady). Temperatura- 180 stopni. Nie wiem, jak
>>>> długo- po prostu obserwuję, czy już zarumienione
>>>
>>> A robiłeś kiedyś frytki z ziemniaków?
>>>
>>
>> No wiesz- szczerze? :-)
>>
>> Piszę o tym, co robiłem
>
> Dla mnie frytki to są te smażone w głębokim oleju/tłuszczu. Inaczej to
> po prostu pieczone ziemniaki, dynia, marchewka, inne.
>
No właśnie, a dla mnie pyzy to cepeliny.
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|