Data: 2004-09-19 08:25:37
Temat: Re: nugaty w katalonii?
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witam
> Znalazlem ciekawy przepis z kuchni katalonskiej na ciasto nugatowe,ale jak
> nazwa wskazuje uzywa sie tam nugatu, niby wiem co to jest nugat, taki
> turecki np. ale w przepisie jest napisane 400 g, nugatÓW?! wiec troche
> jestem rozbity bo nie wiem w koncu co mial na mysli autor.Moze ktos cos
> podpowie sensownego.
> pozdrawiam
> greg
>
Nugat wg ostrzeżeń pani Lucyny Ćwierczakiewiczowej to " jedna z trudniejszych
sztuk cukierniczych, musi byc biały i taki by lgnął w zębach :-(.
A w składzie są migdały, orzechy lub pistacje, cukier puder, miód i białka.
Pozdrawiam Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|