Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ocet winny mętny Re: ocet winny mętny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: ocet winny mętny

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!newsfeed.fsmpi.rwth-aachen.de!feeder1-2.pro
xad.net!proxad.net!feeder2-2.proxad.net!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.
com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostr
ada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: ocet winny mętny
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <525c44a0$0$32690$65785112@news.neostrada.pl>
<1lrpgyiuu6k6$.1fnq2kdrfcrc2.dlg@40tude.net>
<l5rs9o$u75$1@mx1.internetia.pl>
Date: Tue, 12 Nov 2013 02:03:34 +0100
Message-ID: <j2fs0vkrknev$.q9tnv8n1eiyb.dlg@40tude.net>
Lines: 24
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.253.152
X-Trace: 1384218217 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2284 79.185.253.152:2085
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:353179
Ukryj nagłówki

Dnia Tue, 12 Nov 2013 00:21:13 +0000 (UTC), Z_D napisał(a):

> No własnie. Czy śluzowce dyskwalifikuja taki ocet na zawsze???
> Musze o nich poczytać.
> Zrobiłem ocet w ubiegłym roku.
> I miałem na początku takie gluty galaretowate. Po ich usunięciu,
> nic już nie powstawało. Octu nie zużyłem, i teraz się waham.Wylać???

http://pl.wikipedia.org/wiki/Fermentacja_mannitowa

"Równolegle z naturalnym procesem, jakim jest w fazie fermentacji cichej
fermentacja jabłkowo-mlekowa, mogą niekiedy zachodzić niekorzystne zmiany
chorobowe zwane śluzowaniem wina. Chorobę powodują bakterie, pokrywające
się śluzowatą substancją, co powoduje oleistą konsystencję wina. Podatne na
tą chorobę są jeszcze niezupełnie przefermentowane wina, słodsze, o niskiej
zawartości alkoholu i garbników. Choroba nie powoduje istotnych zmian
chemicznych, a jedynie zmiany konsystencji wina. Leczenie polega we
wstępnej fazie na przefiltrowaniu i zasiarkowaniu wina." //pirosiarczynem
potasu oczywiście, nie siarką w czystej postaci - p. XL
http://www.winnica.golesz.pl/wady-choroby-wina.html

--
XL
"Przypadek - to Bóg przechadzający się incognito." A. Einstein

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?