Data: 2006-07-06 19:15:38
Temat: Re: ogórki małosolne
Od: Jerzy Nowak <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los napisał(a):
> In article <e8cn0f$nec$1@news.onet.pl>, Kyllyan <m...@o...pl> wrote:
>
>>>>> Bez korzenia i liści chrzanu?
>>>> Przecież mowa o małosolnych.
>>> No wlasnie, malosolne ogorki bez tych wszystkich udziwnien wychodza
>>> naprawde bardzo dobre.
>>>
>> To nie są udziwnienia. Wszystkie te dodatki dodaje się właściwie nie dla
>> smaku,
>> a dla garbników, które zawierają, a które to pomagają w utrzymaniu
>> jędrności ogórków w czasie długotrwałego przechowywania.
>> W małosolnych można dodać je dla smaku, jak kto lubi.
>
> Tyle, że wtedy nie smakują jak małosolne.
A spirytus rozrabiasz wodą destylowaną dla zachowania smaku?
;-)
pozdr. z chrzanem, liśćmi wiśni i czarnej porzeczki w zalewie do
*małosolnych*
:-P
Jerzy
|