Data: 2006-11-05 18:07:05
Temat: Re: oliwa do chleba
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Waldemar" <w...@i...de> wrote in message
news:4r6l2sFpiq8uU1@uni-berlin.de...
> prostu do smaku. Im gorsza oliwa tym lepiej dodać przyprawy ;-).
Syfu nie wolno robić zjadliwym poprzez zabicie przynaleznego akurat temu
egzemplarzowi smaku i zapachu. Lepiej kupić masło śmietankowe - o ile kostka
pójdzie jednorazowo lub na następnym posiłku, lub masło chłodnicze EXTRA na
dłużej - kupić chińskie emaliowane miseczki typu matrioszka (miska w misce z
plastikową pokrywką), ugnieść tam odpowiednią ilość masła i posolić lekko po
powierzchni - zalać zimną woda z filtra RO lub schłodzoną przegotowaną
CZYSTĄ wodą... Nie jełczeje nawet poza chłodziarką, za to doskonale się
smaruje, pod warunkiem, że woda jest codziennie zmieniana.
|