Data: 2006-11-05 18:09:09
Temat: Re: oliwa do chleba
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Gruby" <d...@g...pl> wrote in message
news:12fmijcdnyqbq$.131tp8uq7izyy.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 05 Nov 2006 18:24:38 +0100, Waldemar napisał(a):
>
>> Gruby schrieb:
>>> Dnia Sun, 5 Nov 2006 16:45:25 +0100, Czarownik napisał(a):
>>>
>>>> nie chodzi mi aby zrobic oliwe ale dorobic/przyprawic/
>>>> macza sie w niej goracy chleb i je z ta oliwa
>>>
>>> Niestety, takie odpowiedzi jak powyżej to norma na tej grupie... jest
>>> kilku użyszkodników uważających się za guru i wszelkie pytania tego typu
>>> sa spuszczane na Berdyczów, lub w najlepszym razie jestes odsyłany do
>>> googli..a przeciez jak sama nazwa wskazuje, grupa jest o kuchni..
>>> pytanie
>>> jest w temacie wiec niby o co chodzi? chyba tylko o to, że takie
>>> przyziemne pytania burza ład i wewnetrzny spokój duszy naszych
>>> Wszystkoumiejących i wszystkowiedzących...
>>>
>>> a co do oliwy.. spróbuj dodac czosnku, papryki, ziół..
>>> nigdy co prawda nie robiłem czegos takiego, ale tak mi nos podpowiada..
>>
>> właśnie o to chodzi, że do chleba nie potrzeba nic innego, jak tylko
>> dobrej oliwy. Kropka. A do oliwy można dodać praktycznie wszystkie
>> przyprawy (oczywiście nie naraz ;-)), jakie się w kuchni znajdą. Po
>> prostu do smaku. Im gorsza oliwa tym lepiej dodać przyprawy ;-).
>
> O! Własnie o taka odpowiedź mi chodziło.. :-))
> nie mozna tak od razu?
Dużo czosnku, bo może ci się zachcieć, choćbyś nie chciał (czosnek działa
bakteriostatycznie),,,
|