Data: 2002-02-22 17:27:55
Temat: Re: oliwa do smazenia?
Od: "ireknow" <i...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Irek Zablocki" <i...@w...de> napisał w wiadomości
news:a54tn3$ogo$01$1@news.t-online.com...
>
> "ireknow" <i...@i...pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:a53t3k$5je$1@onyx.icpnet.pl...
> > Oliwy z pierwszego tłoczenia szkoda trochę do smażenia.
> > Lepsze sa oliwy tłoczone na gorąco.
> > Generalnie smażenie na oliwie powinno odbywac sie w niższej temp. niz na
> > oleju i trwac krócej.
> > Wg moich informacji z pestek winogron tłoczy sie jednak olej(bardzo
> smaczny
> > i dobry).
> > Powodzenia przy rondlach!
> > Irek
> >
> Ale kisiel jest moj!!!
>
> tez Irek
>
OK! ale pod warunkiem że bedzie z wiśniami.
też Irek
|