Data: 2003-03-13 09:30:46
Temat: Re: oscypek
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3E70482C.30200@wroclaw.net.pl...
> A jesli to wszystko nie wyapli to ma ktos pomysl co zrobic z tym
> oscypkiem? Mama chce uraczyc tym gosci wiec moze jakas salatka?
> Mam nadzieje ze pomozecie :-)
Jak wróciłam z Bukowiny z oscypkami to robiłam kotlety z zawiniętym
oscypkiem w środku... Jak dla mnie były super, ale uwaga absolutnie nie
wolno solić mięsa, bo oscypki są dość słone.
Była to pierś kurczacza rozpłaszczona, ubita, zawinięta na oscypku jak
zrazy, panierowana jak schabowy i usmażona.
W takiej wersji na pewno można odgrzewać. Różnica w smaku nie byłą zbyt
istotna.
Oscypek się roztapia na miękki, ale nie na lejący.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|