Data: 2003-03-13 10:18:38
Temat: Re: oscypek
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna Duszczyńska napisał:
> Jak wróciłam z Bukowiny z oscypkami to robiłam kotlety z zawiniętym
> oscypkiem w środku... Jak dla mnie były super, ale uwaga absolutnie nie
> wolno solić mięsa, bo oscypki są dość słone.
Jak smakuje oscypek wiec doskonale. :-) Ja z Krakowa pochodze a 5 lat
mieszkalam w gorach :-)
> Była to pierś kurczacza rozpłaszczona, ubita, zawinięta na oscypku jak
> zrazy, panierowana jak schabowy i usmażona.
Hmmm czy oscypek nie zdominowal delikatnego miesa kurzego? Co myslisz o
zrobieniu mielonych z oscypkiem tak jak kiedys napisalas ze robisz z
rokpolem albo schabowych z kieszonka na ser?
> W takiej wersji na pewno można odgrzewać. Różnica w smaku nie byłą zbyt
> istotna.
> Oscypek się roztapia na miękki, ale nie na lejący.
A to cenna uwaga :-)
Dziekuje bardzo :-)
--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony
|