Data: 2003-03-13 10:11:49
Temat: Re: oscypek
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 13 Mar 2003 09:58:20 +0100, "walkie!"
<w...@w...net.pl> wrote:
>Ja dzis serowo bede pisac :-)
>Ale moja matula zostala obdarowana znaczna iloscia tego sera od jakiegos
>gorala. Jest to typowy owczy oscypek. Ma tego podobno 5 sporych kulek i
>gosci imieninowych w sobote ;) i tu ja sie pytam. Czy jadl ktos smazony
>oscypek? W sensie jajko i bulka tarta, w to oscypek i na tluszcz. Mysle
>ze moze byc dobry. I drugie pytanie. Czy taki oscypek mozna usmazyc
>wczesniej? Wiem ze caly urok sera polega na tym ze moze wyplynac - ale
>czy oscypek sie tak roztopi? Jesli tak to kolejne pytanie. Czy mozna
>taki oscypek usmazyc wczesniej a nastepnie wlozyc go do naczynia
>zaroodpornego i przed pozdaniem zagrzac w piekarniku?
>A jesli to wszystko nie wyapli to ma ktos pomysl co zrobic z tym
>oscypkiem? Mama chce uraczyc tym gosci wiec moze jakas salatka?
>Mam nadzieje ze pomozecie :-)
ktos tylkonie pamietam kto, pisal o panierce do kotletow, do
ktorej byl dodany starty oscypek...bardzo to brzmi
ciekawie...moze?
Pierzu
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|