Data: 2005-01-03 19:23:28
Temat: Re: [p] Obiecane kremowe ciasto budyniowe z jabłkami na zimno.
Od: "A.L." <a...@n...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kruszyzna wrote:
> Napisałam, że jak zrobię na Nowy Rok, to się podzielę przepisem i
> przemyśleniami.
> No to wio.
Brzmi zachecajaco bardzo, jako calosc.
>
> 4 żółtka
Mam pomysl, zeby uniknac dodawania surowych zoltek do masy, bo tego nie
lubie. Dodam te zoltka do budyniu, jak w karpatkowym kremie. Powinno wyjsc
rownie smaczne, a "bezpieczniejsze".
Przepraszam, ze tak sie wymadrzam na temat ciasta, ktorego jeszcze nie
robilam :).
> bakalie (ja dałam rodzynki i mieszankę kandyzowaną.
Mieszanka kandyzowana to rzeczywiscie pomylka... Ja tez ja zastosowalam ja
do keksu swiatecznego i istotnie, strasznie aromatyczna. Bede miala problem
jak ja zuzyc do konca...
Dzieki za fajny przepis. Moze mi sie uda zrobic to ciasto w sobote - zdam
relacje.
--
Pozdrawiam,
Ania
|