Data: 2005-01-04 20:24:40
Temat: Re: [p] Obiecane kremowe ciasto budyniowe z jabłkami na zimno.
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Kruszyzna wrote:
> Ależ bardzo proszę :) Ale te żółtka to jak? Gotujesz budyń, studzisz i do
> tego żółtka? Bo chyba nie gotujesz z żółtkami? Ścięły by się chyba... :)
> I tu wyszło na jaw, że w życiu nie popełniłam karpatki :)
Zoltka ubija sie z cukrem i ewentualnie maka, zalewa wrzacym mlekiem,
miesza energicznie, stawia z powrotem na gazie (malym) i caly czas
ubijajac czeka, az zgestnieje.
Kot, ktory co prawda karpatki tez nie, ale budyn domowy jak najbardziej
tak ;)
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|