Data: 2006-07-10 06:04:54
Temat: Re: [p]deser Pawłowej
Od: Tatiana <y...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 9 Jul 2006 22:57:25 -0700, Waćpanna lub waćpan Bluemoonlavender, w
wiadomości <news:1152511045.478184.100610@p79g2000cwp.googlegro
ups.com>
zawarł, co następuje:
> Ja pieke w 140C/280F przez godzine, otwieram piec zeby wypuscic wilgoc,
> zamykam i po chwili wylaczam, zostawiajac bezy w zamknietym piecu az do
> wystygniecia.
A ja jako, że chwalę się, że tort bezowy jest moją specjalnością, dodam
tutaj, że jak piekę bezy, to zawsze suszę je dłużej, 2h. Aczkolwiek piec
też otwieram. Zaczynam na 150C, schodzę do 125. Używam proporcji 1:2
białko-cukier i nie dodaję już nic więcej. Inna sprawa, ze ja dosuszam tam,
żeby się nie ciungło.
Bez z kakao czy czekoladą nie próbowałam, bo zawsze łączę je z kremem
kakaowym do tortu, ale kto wie, czy na urodziny w tym tygodniu sobie nie
strzelę.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|