Data: 2006-07-10 05:57:25
Temat: Re: [p]deser Pawłowej
Od: "Bluemoonlavender" <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sowa wrote:
> Jest tu jakiś spec od bez?
>
> Sowa
Nie spec, ale pieke czesto, i udaja mi sie. Zwykle robie biale, a takie
z tarta czekolada wmieszana w bialka tez robilam kiedys. Ale takiej z
maka kartoflana to nie robilam. Moje bezy nie siadaja, bo 1/3 cukru
rezerwuje na koniec, juz po miksowaniu, i dopiero wtenczas mieszam ten
cukier z masa bialkowa juz bez ubijania. Taki wmieszany cukier stanowi
strukture bezy w czasie pieczenia.
Ja pieke w 140C/280F przez godzine, otwieram piec zeby wypuscic wilgoc,
zamykam i po chwili wylaczam, zostawiajac bezy w zamknietym piecu az do
wystygniecia.
Magdalena Bassett
|