Data: 2005-11-01 18:14:12
Temat: Re: pa?ska skórka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> PS.Czyzby na grupce "siedziala" jaka babina z Warszawy i bojkotowala
>> wszelkie poszukiwania przepisu hmmm.....?
>
>1. Cukier /i miód lub melasa/ ok. 1 kg;
>2. ocet /sok z cytryny/ 1-2 ?yzki;
>3. woda i jaki? sok np.: malinowy 1/2-1 szklanki + ew. m?ka ziemniaczana
>3-4 ?y?ki;
>4. bia?ka z 6-8 jaj.
>
>Robi sie po po?owie, jedna bia?a a druga ró?owa [sok]. To tak w
>telegraficznym skrócie.
>
>S?odkie ?aczy sie ze sob? [i ew. z mak?] +2 +3 do uzyskania syropu "do
>piórka" i wlewa na ubite na sztywn? pian? bia?ka. Naczynie z pian? ma
>by? ustawione na parze, ubija? a? masa zg?stnieje, potem zdj?? z pary i
>jeszcze ubija? do ostudzenia. Wyk?ada? na pergamin.
>Wszystko wymaga duzej wprawy. Proporcje? Hmmm, któ? to wie czy
>prawdziwe. Trzeba przetrenowa?.
>pozdr. Jerzy
Jestes baba cmentarna zdradzajaca tajemnice zawodowe? Wstydz sie
:PPP
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|