Data: 2005-04-04 21:09:41
Temat: Re: panierka a'la KFC
Od: Roberto998 <f...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
papndekel napisał(a):
> witam,
> interesuje mnie zrobienie kurczaczow jak w kfc, ale nie wiem jak zrobic
> panierke aby byla taka
> chrupka a nie nasiaknieta tluszczem. domyslam sie ze o bulce tartej moge
> zapomniec. co byscie zaproponowali?
> interesuje mnie tez jakby to smazyc, wiadomo ze frytkownica, ale jaki
> tłuszcz? jakis ktory by pozostawal
> calkowicie neutralny w smaku?
>
> pozdrawiam
Nie wiem po co te całe wywody idemagogie ?
Odpowiem krótko.
Ja, gotowane skrzydełka z kurczaka robie w trójkąty, osypuję
przyprawami(pikantnymi). Po jakimś czasie obtaczam w jajku i bułce i
smażę na głębokim oleju. Bardzo dobre !
Przepis zasłyszany oczywiście. Tzw. "diabelskie skrzydełka".
Smacznego !
Z pozdrowieniem
Roberto998
|