Data: 2011-01-30 17:49:28
Temat: Re: parowar
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 30 Jan 2011 18:47:07 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Sun, 30 Jan 2011 15:49:24 +0100, vcore napisał(a):
>
>> Od wielu lat w kuchni używam tylko metalu i drewna. Wystrzegam się kontaktu
żywności z wszelkimi
>> syntetykami, szczególnie w towarzystwie wysokich temperatur.
>
> Bardzo słusznie. Ja też tak robię. Żadnych powlekanych patelni, żadnych
> plastików - nawet czajnik elektryczny mam ceramiczny, a przybory do
> smażenia i mieszania tudzież sitka (cała bateria rozmiarów) tylko ze stali
> nierdzewnej.
Oczywiście przybory - także z drewna.
> Ze strachem patrzę w sklepie na te czarne ustrojstwa do
> mieszania i serwowania, jestem pewna, że one trują ludzi.
> Plastikowe, a raczej polopropylenowe, mam tylko miski do płukania warzyw i
> deski do krojenia, przy czym np słoninę, z racji "tłustości", kroję na
> drewnianej desce - a nuż by się w jej tłuszczu coś z plastiku do jedzenia
> przemyciło...
j.p.
|