Data: 2011-01-30 17:47:07
Temat: Re: parowar
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 30 Jan 2011 15:49:24 +0100, vcore napisał(a):
> Od wielu lat w kuchni używam tylko metalu i drewna. Wystrzegam się kontaktu
żywności z wszelkimi
> syntetykami, szczególnie w towarzystwie wysokich temperatur.
Bardzo słusznie. Ja też tak robię. Żadnych powlekanych patelni, żadnych
plastików - nawet czajnik elektryczny mam ceramiczny, a przybory do
smażenia i mieszania tudzież sitka (cała bateria rozmiarów) tylko ze stali
nierdzewnej. Ze strachem patrzę w sklepie na te czarne ustrojstwa do
mieszania i serwowania, jestem pewna, że one trują ludzi.
Plastikowe, a raczej polopropylenowe, mam tylko miski do płukania warzyw i
deski do krojenia, przy czym np słoninę, z racji "tłustości", kroję na
drewnianej desce - a nuż by się w jej tłuszczu coś z plastiku do jedzenia
przemyciło...
|