Data: 2009-12-18 19:32:20
Temat: Re: peklowanie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 18 Dec 2009 18:30:58 +0100, kogutek napisał(a):
>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 18:08:29 +0100, kogutek napisał(a):
>>
>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:41:44 +0100, kogutek napisał(a):
>>>>
>>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:16:37 +0100, kogutek napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 13:38:18 +0100, kogutek napisał(a):
>>>>>>>>
>>>>>>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 12:32:48 +0100, Krycha napisał(a):
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>>>>>> news:11zzcdcsxf7de$.hqco4rjpsq01$.dlg@40tude.net...
>>>>>>>>>>> (...)
>>>>>>>>>>>> Zbyt dużo zalewy nie jest dobre, ponieważ sok i smak z mięsa
>>> przechodzą do
>>>>>>>>>>>> roztworu, a po co, skoro się go potem wylewa? Zalewy powinno być jak
>>>>>>>>>>>> najmniej, dlatego warto obciążać mięso.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> I to jest dla mnie dobry argument.
>>>>>>>>>>> Idę "przełożyć" mięso i posmakować roztwór, bo coś czuję, że jest za
> mało
>>>>>>>>>>> soli.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>> Pozdrawiam Krycha.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>> No, tylko nie przesadź - ma byc mocno słone, bo potem i takprzecież się
>>>>>>>>>> szynki gotuje, a kiełbasy parzy w wodzie.
>>>>>>>>> A po co się potem gotuje i parzy? Parzenie albo gotowanie w wodzie to
> strata
>>>>>>>>> surowca i aromatu.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Kiełbasę można dopiec w wędzarni, ale jednak wolę parzoną. Bez przesady,
>>>>>>>> ileż trwa parzenie - a i parzę w wodzie z gotowania szynki. Poza tym wtedy
>>>>>>>> wiem dokładnie, kiedy jest gotowa.
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć wędzarnię
>>>>>>>>> jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię. Jakość
>>>>>>>>> wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie
>>> przechodzi do
>>>>>>>>> wody.
>>>>>>>>
>>>>>>>> Lubię miękką, gotowaną wędzoną szynkę.
>>>>>>>>
>>>>>>>>
>>>>>>>> --
>>>>>>>>
>>>>>>>> Ikselka.
>>>>>>>>
>>>>>>> Masz rację. Z koniem nie będę się kopał.
>>>>>>
>>>>>> Skoro czujesz się kopany, to masz rację, nie walcz ze sobą :->
>>>>>> --
>>>>>>
>>>>>> Ikselka.
>>>>>>
>>>>> Dla mnie jesteś jedną z tych jebniętych internetowych postaci co zawsze muszą
>>>>> mieć rację, a jak nie mają to i tak mają, co wiedzą wszystko a jak nie
> wiedzą to
>>>>> i tak wiedzą najlepiej. Jak by było forum o kupach to Twoje by były
>>>>> najładniejsze i miały najładniejszy połysk ale w rankingu smrodu oczywiście
>>>>> musiały by śmierdzieć najbardziej.
>>>>
>>>> Twoja wędzarnia najlepsza, Twoje przepisy, Twoja racja, Twoja kupa.
>>>> Spadaj.
>>>> --
>>>>
>>>> Ikselka.
>>>>
>>> Spadaj to możesz do swojej matki mówić. To miejsce jest tak samo moje jak Twoje.
>>> Jak Ci się nie podoba to się tutaj nie udzielaj.
>>
>> "Spadaj" dotyczy wątku.
>> Czy ja lub ktokolwiek prosił Ciebie o korektę i wtręty tutaj?- załóż własny
>> wątek i zdominuj tematyke swoimi wywodami na własny rachunek, a nie
>> przepychankami swoją wątpliwą "lepsiejszością" i mądrością w kwestii
>> wędzenia.
>> --
>>
>> Ikselka.
>>
> Pokarmię cie trochę. Też się wkręciłaś w ten wątek ze swoimi wątpliwymi
> informacjami. Prosił cie ktoś o to? Załóż swój wątek. Dokąd będziesz w nim
> pisała merytorycznie to się nie będę wtrącał.
Piszę tutaj bardziej merytorycznie, niż Ty. Jest o peklowaniu i o tym
piszę. Pisz swoje, a nie epatuj chamstwem w rodzaju "pojebana" i "kupa".
Ludzie sami sobie wybiorą, co chca czytac, nie musisz się podwieszać pod
mój wóz.
--
Ikselka.
|