Data: 2009-12-18 17:30:58
Temat: Re: peklowanie
Od: "kogutek" <k...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dnia Fri, 18 Dec 2009 18:08:29 +0100, kogutek napisał(a):
>
> >> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:41:44 +0100, kogutek napisał(a):
> >>
> >>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:16:37 +0100, kogutek napisał(a):
> >>>>
> >>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 13:38:18 +0100, kogutek napisał(a):
> >>>>>>
> >>>>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 12:32:48 +0100, Krycha napisał(a):
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>>>>>>>> news:11zzcdcsxf7de$.hqco4rjpsq01$.dlg@40tude.net...
> >>>>>>>>> (...)
> >>>>>>>>>> Zbyt dużo zalewy nie jest dobre, ponieważ sok i smak z mięsa
> > przechodzą do
> >>>>>>>>>> roztworu, a po co, skoro się go potem wylewa? Zalewy powinno być jak
> >>>>>>>>>> najmniej, dlatego warto obciążać mięso.
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>> I to jest dla mnie dobry argument.
> >>>>>>>>> Idę "przełożyć" mięso i posmakować roztwór, bo coś czuję, że jest za
mało
> >>>>>>>>> soli.
> >>>>>>>>>
> >>>>>>>>> Pozdrawiam Krycha.
> >>>>>>>>
> >>>>>>>> No, tylko nie przesadź - ma byc mocno słone, bo potem i takprzecież się
> >>>>>>>> szynki gotuje, a kiełbasy parzy w wodzie.
> >>>>>>> A po co się potem gotuje i parzy? Parzenie albo gotowanie w wodzie to
strata
> >>>>>>> surowca i aromatu.
> >>>>>>
> >>>>>> Kiełbasę można dopiec w wędzarni, ale jednak wolę parzoną. Bez przesady,
> >>>>>> ileż trwa parzenie - a i parzę w wodzie z gotowania szynki. Poza tym wtedy
> >>>>>> wiem dokładnie, kiedy jest gotowa.
> >>>>>>
> >>>>>>> Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć wędzarnię
> >>>>>>> jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię. Jakość
> >>>>>>> wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie
> > przechodzi do
> >>>>>>> wody.
> >>>>>>
> >>>>>> Lubię miękką, gotowaną wędzoną szynkę.
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>> --
> >>>>>>
> >>>>>> Ikselka.
> >>>>>>
> >>>>> Masz rację. Z koniem nie będę się kopał.
> >>>>
> >>>> Skoro czujesz się kopany, to masz rację, nie walcz ze sobą :->
> >>>> --
> >>>>
> >>>> Ikselka.
> >>>>
> >>> Dla mnie jesteś jedną z tych jebniętych internetowych postaci co zawsze muszą
> >>> mieć rację, a jak nie mają to i tak mają, co wiedzą wszystko a jak nie
wiedzą to
> >>> i tak wiedzą najlepiej. Jak by było forum o kupach to Twoje by były
> >>> najładniejsze i miały najładniejszy połysk ale w rankingu smrodu oczywiście
> >>> musiały by śmierdzieć najbardziej.
> >>
> >> Twoja wędzarnia najlepsza, Twoje przepisy, Twoja racja, Twoja kupa.
> >> Spadaj.
> >> --
> >>
> >> Ikselka.
> >>
> > Spadaj to możesz do swojej matki mówić. To miejsce jest tak samo moje jak Twoje.
> > Jak Ci się nie podoba to się tutaj nie udzielaj.
>
> "Spadaj" dotyczy wątku.
> Czy ja lub ktokolwiek prosił Ciebie o korektę i wtręty tutaj?- załóż własny
> wątek i zdominuj tematyke swoimi wywodami na własny rachunek, a nie
> przepychankami swoją wątpliwą "lepsiejszością" i mądrością w kwestii
> wędzenia.
> --
>
> Ikselka.
>
Pokarmię cie trochę. Też się wkręciłaś w ten wątek ze swoimi wątpliwymi
informacjami. Prosił cie ktoś o to? Załóż swój wątek. Dokąd będziesz w nim
pisała merytorycznie to się nie będę wtrącał.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|