Data: 2009-12-18 17:25:05
Temat: Re: peklowanie
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 18 Dec 2009 18:08:29 +0100, kogutek napisał(a):
>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:41:44 +0100, kogutek napisał(a):
>>
>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:16:37 +0100, kogutek napisał(a):
>>>>
>>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 13:38:18 +0100, kogutek napisał(a):
>>>>>>
>>>>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 12:32:48 +0100, Krycha napisał(a):
>>>>>>>>
>>>>>>>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>>>>>>>>> news:11zzcdcsxf7de$.hqco4rjpsq01$.dlg@40tude.net...
>>>>>>>>> (...)
>>>>>>>>>> Zbyt dużo zalewy nie jest dobre, ponieważ sok i smak z mięsa
> przechodzą do
>>>>>>>>>> roztworu, a po co, skoro się go potem wylewa? Zalewy powinno być jak
>>>>>>>>>> najmniej, dlatego warto obciążać mięso.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> I to jest dla mnie dobry argument.
>>>>>>>>> Idę "przełożyć" mięso i posmakować roztwór, bo coś czuję, że jest za mało
>>>>>>>>> soli.
>>>>>>>>>
>>>>>>>>> Pozdrawiam Krycha.
>>>>>>>>
>>>>>>>> No, tylko nie przesadź - ma byc mocno słone, bo potem i takprzecież się
>>>>>>>> szynki gotuje, a kiełbasy parzy w wodzie.
>>>>>>> A po co się potem gotuje i parzy? Parzenie albo gotowanie w wodzie to strata
>>>>>>> surowca i aromatu.
>>>>>>
>>>>>> Kiełbasę można dopiec w wędzarni, ale jednak wolę parzoną. Bez przesady,
>>>>>> ileż trwa parzenie - a i parzę w wodzie z gotowania szynki. Poza tym wtedy
>>>>>> wiem dokładnie, kiedy jest gotowa.
>>>>>>
>>>>>>> Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć wędzarnię
>>>>>>> jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię. Jakość
>>>>>>> wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie
> przechodzi do
>>>>>>> wody.
>>>>>>
>>>>>> Lubię miękką, gotowaną wędzoną szynkę.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> --
>>>>>>
>>>>>> Ikselka.
>>>>>>
>>>>> Masz rację. Z koniem nie będę się kopał.
>>>>
>>>> Skoro czujesz się kopany, to masz rację, nie walcz ze sobą :->
>>>> --
>>>>
>>>> Ikselka.
>>>>
>>> Dla mnie jesteś jedną z tych jebniętych internetowych postaci co zawsze muszą
>>> mieć rację, a jak nie mają to i tak mają, co wiedzą wszystko a jak nie wiedzą to
>>> i tak wiedzą najlepiej. Jak by było forum o kupach to Twoje by były
>>> najładniejsze i miały najładniejszy połysk ale w rankingu smrodu oczywiście
>>> musiały by śmierdzieć najbardziej.
>>
>> Twoja wędzarnia najlepsza, Twoje przepisy, Twoja racja, Twoja kupa.
>> Spadaj.
>> --
>>
>> Ikselka.
>>
> Spadaj to możesz do swojej matki mówić. To miejsce jest tak samo moje jak Twoje.
> Jak Ci się nie podoba to się tutaj nie udzielaj.
"Spadaj" dotyczy wątku.
Czy ja lub ktokolwiek prosił Ciebie o korektę i wtręty tutaj?- załóż własny
wątek i zdominuj tematyke swoimi wywodami na własny rachunek, a nie
przepychankami swoją wątpliwą "lepsiejszością" i mądrością w kwestii
wędzenia.
--
Ikselka.
|