Data: 2009-12-18 17:08:29
Temat: Re: peklowanie
Od: "kogutek" <k...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:41:44 +0100, kogutek napisał(a):
>
> >> Dnia Fri, 18 Dec 2009 15:16:37 +0100, kogutek napisał(a):
> >>
> >>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 13:38:18 +0100, kogutek napisał(a):
> >>>>
> >>>>>> Dnia Fri, 18 Dec 2009 12:32:48 +0100, Krycha napisał(a):
> >>>>>>
> >>>>>>> Użytkownik "XL" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> >>>>>>> news:11zzcdcsxf7de$.hqco4rjpsq01$.dlg@40tude.net...
> >>>>>>> (...)
> >>>>>>>> Zbyt dużo zalewy nie jest dobre, ponieważ sok i smak z mięsa
przechodzą do
> >>>>>>>> roztworu, a po co, skoro się go potem wylewa? Zalewy powinno być jak
> >>>>>>>> najmniej, dlatego warto obciążać mięso.
> >>>>>>>
> >>>>>>> I to jest dla mnie dobry argument.
> >>>>>>> Idę "przełożyć" mięso i posmakować roztwór, bo coś czuję, że jest za mało
> >>>>>>> soli.
> >>>>>>>
> >>>>>>> Pozdrawiam Krycha.
> >>>>>>
> >>>>>> No, tylko nie przesadź - ma byc mocno słone, bo potem i takprzecież się
> >>>>>> szynki gotuje, a kiełbasy parzy w wodzie.
> >>>>> A po co się potem gotuje i parzy? Parzenie albo gotowanie w wodzie to strata
> >>>>> surowca i aromatu.
> >>>>
> >>>> Kiełbasę można dopiec w wędzarni, ale jednak wolę parzoną. Bez przesady,
> >>>> ileż trwa parzenie - a i parzę w wodzie z gotowania szynki. Poza tym wtedy
> >>>> wiem dokładnie, kiedy jest gotowa.
> >>>>
> >>>>> Nie prościej zrobić w wędzarni 85 stopni i wyłączyć wędzarnię
> >>>>> jak w środku mięsa zrobi się 72 do 75 stopni. Od dawna tak robię. Jakość
> >>>>> wędzonek jest przy takiej metodzie dużo wyższa bo nic z nich nie
przechodzi do
> >>>>> wody.
> >>>>
> >>>> Lubię miękką, gotowaną wędzoną szynkę.
> >>>>
> >>>>
> >>>> --
> >>>>
> >>>> Ikselka.
> >>>>
> >>> Masz rację. Z koniem nie będę się kopał.
> >>
> >> Skoro czujesz się kopany, to masz rację, nie walcz ze sobą :->
> >> --
> >>
> >> Ikselka.
> >>
> > Dla mnie jesteś jedną z tych jebniętych internetowych postaci co zawsze muszą
> > mieć rację, a jak nie mają to i tak mają, co wiedzą wszystko a jak nie wiedzą to
> > i tak wiedzą najlepiej. Jak by było forum o kupach to Twoje by były
> > najładniejsze i miały najładniejszy połysk ale w rankingu smrodu oczywiście
> > musiały by śmierdzieć najbardziej.
>
> Twoja wędzarnia najlepsza, Twoje przepisy, Twoja racja, Twoja kupa.
> Spadaj.
> --
>
> Ikselka.
>
Spadaj to możesz do swojej matki mówić. To miejsce jest tak samo moje jak Twoje.
Jak Ci się nie podoba to się tutaj nie udzielaj.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|