Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pieczen wolowa Re: pieczen wolowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pieczen wolowa

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.stanpol.com.pl!
bogus.stanpol.com.pl
From: Bogusław Kempny <k...@s...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pieczen wolowa
Date: Tue, 25 Jan 2000 18:53:19 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 42
Message-ID: <3...@s...com.pl>
References: <XMTi4.55092$X3.1158642@news.tpnet.pl> <3...@s...com.pl>
NNTP-Posting-Host: irys.stanpol.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: sunsite.icm.edu.pl 948822581 12967 195.164.200.3 (25 Jan 2000 17:49:41 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jan 2000 17:49:41 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: bogus.stanpol.com.pl
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.7 [en] (Win95; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21734
Ukryj nagłówki

Zapomnialem, razem z przyprawami tzreba jeszcze dorzucic jeden
lisc laurowy.

BK

Bogusław Kempny wrote:
>
> Marta M wrote:
> >
> > Bardzo prosze Dobrych Ludzi o porade:
> >
> Wprawdzie bedzie troszke smazenia, ale wystarczy lyzka oleju na
> calosc, wiec bez obaw.
> Duzy kawal chudej wolowiny na pieczen obsmazasz ze wszystkich
> stron i odkladasz na bok.
> do tego samego tluszczu wrzucasz pokrojone na cwiartki dwie duze
> marchewki, dwie cebule
> Tez na cwiartki), dwie lodyzki selera naciowego w kawalkach po
> ok. 4cm, kilka galazek
> zielonej pietruszki, zabek czosnku i smazysz na malym ogniu
> okolo 3 minuty. Zwiekszasz
> ogien na duzy, dolewasz szklanke bialego wytrawnego wina i
> gotujesz ok. 5 minut.
> Wkladasz mieso, dodajesz pieprz, sol - do smaku, kilka galazek
> zielonej pietruszki,
> pol luzeczki tymianku, lyzeczke bazylii, zalewasz piecioma
> szklankami cieplego
> wywaru wolowego (ja zwykle nie mam go pod reka, wiec rozpuszczam
> kilka kostek
> rosolowych Winiar - uwazaj jednak z sola, bo w kostkach tez
> jest), wkladasz do piekarnika
> i pieczesz do miekkosci, czyli zwykle ze 3 godziny. Pod
> przykryciem, ale pod koniec
> dobrze jest zdjac pokrywke i dokonczyc czesto polewajac sosem,
> zeby sie zrumienilo.
> Mieso wyjdzie pieczone, ale prawie jak gotowane, bo w sosie jest
> duzo wody.
> Najciekawsze jest to, ze z takiej pieczeni najbardziej smakuje
> ta marchewka z sosu,
> jest swietna, tymianek i bazylia robia z nia cuda!
>
> BK

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.01 ostry
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?