Data: 2004-12-29 13:27:10
Temat: Re: pierogi technika wyrobu (pytanie)
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 29 Dec 2004 13:09:46 +0100, Waćpanna lub Waćpan *freda*, w
wiadomości news:<news:cqu6i9$1kc5$1@news2.ipartners.pl> zawarł, co
następuje:
> co zrobic aby robione pierogi po wyjeciu z wody nie byly plaskaczami?
> robie cieniutkie ciasto, laduje farszu ile wlezie- surowe sa perkate i
> okragłe
> ale po wyjeciu z wody masakra same podeszwy :(
> jakie znacie sposoby aby zachować kształt i wypełnienie pieroga po wyjeciu z
> wody?
masz ciasto, które rozciąga się w gotowaniu, zmień ciasto
polecam przepis Moniki z Poznania, pierogi sa jędrne i piękne
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|