Data: 2004-06-22 15:07:05
Temat: Re: pilaw
Od: "Margola Sularczyk" <margola@won_spamie.ruczaj.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "platynka" <p...@a...pl> napisał w wiadomości
news:46d6.000001f0.40d8424b@newsgate.onet.pl...
> Swego czasu udalo mi sie uzyskac 'lekcje pokazowa' jak sie gotuje
prawdziwy,
> tadzycki plow. Niestety, w recepturze jest podobno bardzo strategiczny
skladnik,
> bez ktorego 'plowa niet'. Chodzi o przyprawe - nasiona, na moje oko z
wyglodu
> podobne do ziaren koperku a moze kminku, ale o innym zapachu. Podobno
rosnie
> toto gdzies w gorach u nich, jest zbierane a nie hodowane. Wiecie moze co
to
> moze byc i czy faktycznie jest nie do zdobycia u nas?
typ 1 - anyż? ale nie ten gwiaździsty tylko właśnie w ziarnach.
typ 2 - kmin rzymski?
Margola
|