Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.nask.pl!news.cyf-kr.edu.pl!not-for-mai
l
From: "Andzia" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: poledwica po angielsku-rezultat- imieniny
Date: Mon, 25 Feb 2002 20:44:42 +0100
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 54
Message-ID: <a5e49e$ik8$1@info.cyf-kr.edu.pl>
References: <7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: byd25.bydgoska.krakow.pl
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 1014666351 19080 195.150.224.25 (25 Feb 2002 19:45:51
GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 25 Feb 2002 19:45:51 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:97467
Ukryj nagłówki
Gratuluje!
Zrobienie TTTTTTTTTTTTTAAAKKIIICCCHHH imienin to jest COS ,sama jak czytalam
menu to mi slinka ciekla :-)
czy moglabym w zwiazku z tym poprosic o przepis na sledzia w miodzie,salatke
z kurczaka,i jajka faszerowane
z gory dziekuje
Ania Wojciechowska
Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:77fe.00001535.3c7a8205@newsgate.onet.pl...
> Cześć,
> Będę się chwalić. W sobotę wyprawiałam wspólne, moje i męża imieniny dla
> rodziny (dla znajomych robiłam już trzy tygodnie temu). Narobiłam się jak
> głupia, ale wyszło nieźle. Przede wszystkim chcę podziękować Ewie N. i
Krysi T.
> za rady dotyczące polędwicy – była świetna. Kupiłam mianowicie 1,3
kg polędwicy
> wołowej i: posypałam ją wegetą, ziołami prowansalskimi i pieprzem,
wycisnęłam
> nań dwa ząbki czosnku, polałam oliwą z oliwek i sokiem z cytryny,
owiązałam
> nitką i wsadziłam do rękawa foliowego razem z tym wszystkim. Do pieca na
40
> minut (temperatura 180-200oC). Wyjęłam, poczekałam, aż troszkę ostygnie,
> solidnie posoliłam i kroiłam dopiero jak była zimna. Była dokładnie taka,
jak
> sobie wymarzyłam: dopieczona dookoła i rozkosznie soczyście-różowa w
środku.
> Oprócz tego zaserwowałam gościom:
> - sałatkę z wędzonego kurczaka;
> - sałatkę jarzynową klasyczną;
> - tatara;
> - wędliny: rzeczona polędwica, schab ze śliwką i karkóweczka (wszystko
> pieczone w domu);
> - jajka faszerowane;
> - śledzie w miodzie, śledzie w oleju;
> - galaretkę z kurczaka;
> - sery: brie, camembert, cambozola i kozi;
> - papryka marynowana, grzybki marynowane, gruszki pergamuty marynowane,
> oliwki, cebulka srebrzysta, korniszony;
> - na ciepło: flaki, pieczeń z dzika po myśliwsku i bigos.
> - słodkie tort i rurki z kremem orzechowym autorstwa mojej teściowej.
>
> Wszystko się udało, ilości zrobiłam jak zwykle „pułkowe”, więc
będziemy to jeść
> jeszcze przez przynajmniej tydzień. Jeśli ktoś z grupowiczów miałby ochotę
na
> przepis na któreś z wyżej wymienionych dań, to chętnie służę. No, to się
> pochwaliłam, pozdrowienia
> Agnieszka z Łodzi
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|