Data: 2004-11-27 16:16:48
Temat: Re: potrawy z kielbasa
Od: "fuksa" <f...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A.L. wrote:
> 40 dag fasoli "Jasiek"
> 1-2 cebule
> 5 dag boczku
> 10 dag kiełbasy
> 2 łyżki koncentratu pomidorowego
> 1 łyżka mąki
> słodka papryka, sól, pieprz, cukier
>
>
> Fasolkę wypłukać w zimnej wodzie, namoczyć na noc. Następnego dnia
> ugotować w tej samej wodzie, w której sie moczyła. Na patelni
> podsmażyć boczek, kiełbasę, cebulę (wszystko pokrojone w kostkę)
Papryka też nie zaszkodzi.
> dodać do gotującej się fasolki. Dodać koncentrat pomidorowy.
Albo pomidorki bez skórki :)
Doprawić
> do smaku papryką, solą, pieprzem i cukrem (potrawa ma mieć słodko -
> winny smak). Na koniec zagęścić potrawę zasmażką z łyżki mąki.
Majeranek też nie zaszkodzi :)
|