Data: 2001-04-02 10:08:17
Temat: Re: problem z masą do ciasta
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "DD" <d...@p...com> napisał w wiadomości
news:9a9dut$v4k$1@slimek.man.lublin.pl...
>
> Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
> news:9a9ch5$m04$1@zeus.man.szczecin.pl...
> > zapomniałes dodac o jakiego typu masy Ci chodzi. serowe? budyniowe? na
> bazie
> > masła? a może z bitej smietany? a może śmietanowe?
> > pozdrawiam
> > kachna
> chodzi o masy na bazie masła (żółtka, cukier, piana z białek, masło,
aromat)
A po co ta piana z bialek?
Jesli do masy dodasz piane, to masa na mur poplynie, przeciez ubite bialko
gdy postoi, to wraca do plynnej konsystencji.
zoltka+maslo lub zoltka+budyn / i oczywiscie dodatki smakowe/, wszystko w
podobnej tem. i nie ma prawa poplynac - jak stoi w lodowce a nie w pelnym
sloncu.
pozdrawiam
Basia>
>
>
|