Data: 2012-03-20 13:04:48
Temat: Re: przechowywanie surowego ciasta drożdżowego
Od: czeremcha <1...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 20 Mar, 12:55, "Nixe" <n...@n...pl> wrote:
> W jaki sposób przechowujecie (o ile w ogóle) surowe ciasto drożdżowe, takie
> jak na pizzę?
Zamrozić można, albo przechować na krótko w lodówce. Zdarza się, że
piszący o swoich przygodach z pieczeniem wspominają np. o
przechowywaniu wyrobionych i przygotowanych do pieczenia bułkach do
następnego rana w lodówce.
Ja sama ani tego, ani tego nie praktykowałam.
> A jeśli chcę przechować np. od rana do popołudnia/wieczora, to czy mogę
> zostawić po prostu pod przykryciem na stole czy jest obawa, że wyrośnie tak,
> że wylezie z miski? ;-)
Jest. Trzeba ciasto wyrobić od czasu do czasu, żeby usunąć pęcherze
gazu.
Włożyłabym do lodówki raczej.
Ania
|