Data: 2007-10-18 15:29:14
Temat: Re: przecier (koncentart) z pappryki
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"xxxx" <a...@w...pl> wrote in message news:1d2yhaznudiux.dlg@axxa.post...
> Był 18 październik 2007 roku (czwartek) gdy o godz. 17:03, wszystkim znany
> *Panslavista* napisał(a):
>
> > "xxxx" <a...@w...pl> wrote in message news:1eakzc3y8d0wq.dlg@axxa.post...
> >> Witam
> >> Kupiełm kiedyś pastę z papryki słodkiej z dodatkami: papryki ostrej
> >> bakłażanów, pomidorów a własciwie czyba jakiegoś koncentartu z
pomidorów,
> >> soli i czegoś tam jeszcze. Posiadało to konsytencję koncentratu
> >> pomidorowego i było w słoiczku. Jako ze bylo to dosyć drogie a papryki
> >> teraz ci pod dostatkiem chciałbym zrobic coś takiego.. na poxniejsze
> > czasy.
> >> Nie wiem jednak jak to się robi (gotuje, smaży) i przeciera .. itd itp.
> >> Moze ktoś pomoże.
> >
> > Musisz być jak Danuśka z Krzyżaków, co to orzechy z łupy dupała...
>
> Jak dostanę ten przepis to mogę byc i Danuśką. Nie wiem jak to zrobię bo
> najtrudniej będzie z dziurką .. ale o to bede sie martwił się poźniej. :-)
Poprawiono mnie, podobno była to Jagienka. Zastanawiasz się, ile pasty czy
orzechów może się zmieścić? Nie wystarczą ci dwa twoje?
|