Data: 2003-10-22 17:26:02
Temat: Re: [pyt] ajerkoniak
Od: "" <m...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Witam! Oto mój przepis na likier jajeczny:
> > 5 żółtek
> > puszka słodzonego skondensowanego mleka
> > 1/4 l spirytusu
> > lasecza wanilii
> > żółtka ubić mikserem przez 5 minut, powoli dolewać mleko i na końcu
> spirytus.
> > cał czas miksując. Całość 3/4 l wlać so butelki i wrzucić wanilię. co
> kilka
> > dni wstrząsnąć butelką.
> To ja jeszcze chcialam zapytac: kiedy taki likier jest
> najsmacznieszy? Znaczy ile czasu powinien stac?
> Ile minimum i ile maximom przy okazji?
>
> pozdrawiam
> Zofia Gebert
>
>
W zasadzie likier nadaje się od razu do picia, ale lepiej niech się przegryzie
kilka dni i zgęstnieje. Ostatna porcję zrobiłam 2 lata temu i resztkę mam do
tej pory, dalej jest pyszny.pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|