Data: 2003-10-24 01:19:49
Temat: Re: [pyt] ajerkoniak
Od: "Iris" <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilibell555 <l...@a...com> napisał(a):
>> Jest robiony tylko z żółtek.
>> Bierze się ich 16 i kręci w makutrze z cukrem 400g +
>> wanilia ale niezbyt dużo.
>> Po dokładnym utarciu a to trochę potrwa
>
> No wlasnie a nie da sie maszynowo utrzec? Czy to
bedzie
> inny efekt smakowy?
Moja mama tez robila wg tego przepisu, to jest z samych
zoltek, bez mleka, choc w ilosciach o polowe
mniejszych. Ucierala cienkimi koncowkami miksera.
Wychodzil pyszny:) W czasach gdy trudno bylo o
koniak/winiak, uzywala tylko spirytusu rozcienczonego
nieduza iloscia wody. Rowniez smakowal:)
Iris
|