Data: 2010-09-26 07:03:26
Temat: Re: pytania o pieczenie chleba
Od: Jan Werbiński <j...@t...bez.mai.la>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:4c9ea4f5$0$27024$65785112@news.neostrada.pl...
> Ja piekę chleb drożdżowy pszenny w temp. 155 - 160°C, tylko na
> termoobiegu, przez godzinę (poł godziny z jednego końca keksówek, pół
> godziny z drugiego).
> Nie podwyższam na początku temperatury - ciasto jeszcze rośnie.
Następna bezedura Panslavisty.
Termoobieg i niepodwyższanie temperatury w celu dorastania ciasta, to
sprzeczność.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|