Data: 2005-05-06 19:40:05
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <8...@p...fm>,
m...@p...fm (M. A. K.) wrote:
> Witaj Joa,
>
>
> > kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo normalnie to
> > kotlet jest twardym. ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
>
> Tadeusz Pióro w "Przekroju" pisał niedawno o pieczeniu mięs w niskich
> temperaturach - piecze się bardzo długo, za to mięso można jeść
> łyżką...
> W ostatnim numerze napisał:
> "[...] Kto ma termometr do mięs - a nie jest to drogi gadżet - może
> piec wołowinę w temperaturze 75 stopni tak długo, aż jej wewnętrzna
> temperatura wyniesie 52 stopnie. [...] Konsystencja wołowiny tym
> sposobem pieczonej będzie miłą niespodzianką".
Pióro jest pewnie pilnym czytelnikiem naszej grupy.
<http://tinylink.com/?jKY7PZoKgk>
<http://tinylink.com/?qKERaYKY04>
<http://tinylink.com/?ia9529OxA6>
Władysław
|