Data: 2005-05-06 16:38:22
Temat: Re: pytanie-jak zmiekczyc kotleta?
Od: m...@p...fm (M. A. K.)
Pokaż wszystkie nagłówki
Witaj Joa,
> kotlecik był miekutki, jak to zrobic, pewnie jakas zalewa, bo normalnie to
> kotlet jest twardym. ma ktos przepis na zalewe,aby miesko zmiekło??
Tadeusz Pióro w "Przekroju" pisał niedawno o pieczeniu mięs w niskich
temperaturach - piecze się bardzo długo, za to mięso można jeść
łyżką...
W ostatnim numerze napisał:
"[...] Kto ma termometr do mięs - a nie jest to drogi gadżet - może
piec wołowinę w temperaturze 75 stopni tak długo, aż jej wewnętrzna
temperatura wyniesie 52 stopnie. [...] Konsystencja wołowiny tym
sposobem pieczonej będzie miłą niespodzianką".
--
Pozdrowienia,
M. A. K.
----------------------------------------------------
------------------
NAJTANSZY KREDYT mieszkaniowy w Polsce! 100 tys. zl juz od 333 zl
miesiecznie! Kliknij!
>>> http://clk.tradedoubler.com/click?p=20565&a=1029167&
g=1130041
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|