Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!wlos
From: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pytanie o leczo
Date: Sun, 19 Aug 2001 16:55:40 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 23
Message-ID: <1eyead0.165jdh28g9lhkN%wlos@tele.com.pl>
References: <9lmefi$m7r$1@news.tpi.pl> <1eydomk.1q8rwa8p3az10N%wlos@tele.com.pl>
<9lnnpi$i8o$1@news.tpi.pl> <9lnrek$spk$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pm133.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 998233023 21006 213.76.108.133 (19 Aug 2001 14:57:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 19 Aug 2001 14:57:03 GMT
User-Agent: MacSOUP/2.4.6
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:63062
Ukryj nagłówki
Sagsurfer <j...@w...pl> wrote:
> Reasumujac, czy ktos by ise podjal napisania obiektywnego przepisu?
> bo ja jako laik , moglbym czegos za duzo albo za malo,
> no tak zeby ztego co tu wszyscy podali ,
> wyszedl jeden optymalny przepis???
Co to mialoby znaczyc optymalny? Lecso to potrawa wegierska, a akurat
kuchnia wegierska jest dosyc "skanonizowana" i dokladnie w niej wiadomo
co jest co. Wiec lecso jak pisalem to cebula posmazona na
smalcu+papryka+pomidory. Jako dadatek moze byc kielbasa, lub
rozbelatane w goracym lecso jajka. Takze ryz wrzucony do lecso w
trakcie duszenia i tak ugotowany.
Przepis na lecso podawalem juz tu kilkakrotnie, ostatnio calkiem
niedawno.
Oczywiscie mozna sobie robic rozne wariacje na temat lecso, jak z kazda
potrawa, ale jezeli zrobi sie je na oliwie i doda kabaczka, to juz
wyjdzie cos bardziej podobnego do francuskiego ratatouille niz
weierskiego lecso.
Wladyslaw
|