Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia pytanie o polewe na ciasto Re: pytanie o polewe na ciasto

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: pytanie o polewe na ciasto

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: pytanie o polewe na ciasto
Date: Sat, 15 Mar 2003 13:57:40 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <3...@w...net.pl>
References: <b4v0b4$fej$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pc156.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1047732953 14020 80.50.34.156 (15 Mar 2003 12:55:53
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 15 Mar 2003 12:55:53 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.0.2) Gecko/20021216
X-Accept-Language: pl, en-us, en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:149348
Ukryj nagłówki

Użytkownik Basia napisał:
> Dzis kolejny raz do ropaczy doprowadzila mnie proba zrobienia polewy
> czekoladowej na ciasto;-( Moze ktos wie dlaczego dzieje sie cos takiego - w
> pewnym momencie podgrzewania wszystkich skladnikow - tzn. masla, cukru,
> kakao i odrobiny wody, oddziela sie tluszcz i w garnku sa dwie rzeczy -
> plynne maslo i zbita kakaowa breja ...
> Moze ktos mi podpowie jak zrobic porzadna polewe na ciasto zeby sie ladnie
> rozprowadzila i zastygla tak, zeby nie brudzic palcow podczas jedzenia
> ciasta.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
>

Ja zawsze robie tak i jest bez problemu. Biore maslo i roztapiam w
garnuszku razem z cukrem. Jak sie roztopi i nabierze cieploty ze sie
cukier rozpusci (nie uzywam pudru) wylaczam gaz. Dodaje kakao
(holenderskie z wiatrakiem). Czasem tez odrobine kawy rozpuszczalnej.
Mieszam do polaczenia sie wszystkich skladnikow i utworzenia gladkiej
masy. Czasem dodaje troche rumu. Czekam az wystygnie, gestnieje w tym
czasie i rozprowadzam na ciescie. Nigdy nie dodaje wody. :-)

--
------------------------------
walkie! - GG: 411958
w...@w...net.pl
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.03 Wladyslaw Los
15.03 Renata
15.03 Catalina
15.03 EwaTe
15.03 Barbara Czaplicka
15.03 Barbara Czaplicka
15.03 Beazuku
15.03 I.P.
15.03 Basia
15.03 Barbara Czaplicka
16.03 I.P.
16.03 Barbara Czaplicka
16.03 I.P.
16.03 Barbara Czaplicka
16.03 margola & zielarz
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?