Data: 2004-01-15 10:09:50
Temat: Re: pytanie o "prosta" do wykonania fasolke bo bretonsku
Od: "mangha" <m...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "batory" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bu5iqa$bte$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Obawiam sie, ze taka fasolka bedzie zbyt rzadka, wyjdzie Ci cos
takiego
> bardziej zupowatego, pomidory puszczaja duzo soku, i dlatego trzeba
dawac
> przecier, który jest juz wstepnie odparowany. I zwaz, ze mówimy tu o
> przecierze (ja rozumiem, ze chodzi o wytwór domowy), a nie o
koncentracie
> (wytwór fabryki)
Jest jeden świetny patent na znaczne polepszenie smaku i konsystencji
sosu do fasolki - dodaj zupę ogonową z proszku! Proporcje - pół paczki
na litr fasolki.
Napradę polecam, często robię fasolkę po bretońsku (uwielbiam potrawy
fasolowe) i zupa ogonowa zawsze jest dodawana.
--
mangha
....................................................
........
Ogień na skraju łąki. Kartofle w popiele. Szopa na brzegu morza. Krzyż
Południa. Daleki Wschód. Daleka Północ. Dziki Zachód. Wielkie Jezioro
Niedźwiedzie. Wyspa Triston de Cuna. Delta Mississipi. Stare domy
Charotenbourga. Albert Camus. Światło poranka.
|