Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia racuchy z jabłkami Re: racuchy z jabłkami

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: racuchy z jabłkami

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Sowa" <m...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: racuchy z jabłkami
Date: Sun, 25 Apr 2004 19:10:11 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 36
Sender: p...@p...onet.pl@karwiny.multicon.pl
Message-ID: <c6grd9$s70$1@news.onet.pl>
References: <c6gf2i$9a0$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: karwiny.multicon.pl
X-Trace: news.onet.pl 1082913001 28896 81.210.11.210 (25 Apr 2004 17:10:01 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Apr 2004 17:10:01 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:199397
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Jasti" <j...@C...interia.pl> napisał w wiadomości
news:c6gf2i$9a0$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam. Niedługo zagoszczą u nas moi rodzice,a jako że mama ma ostatnio
> marzyła o dawno niejedzonych racuchach z jabłkami, chciałabym jej je
> przyrządzić, więc proszę Was bardzo o sprawdzony przepis, w miarę
możliwości
> dietetyczny ;-)

3 jaj, kefir, lub jogurt, lub śmietaną, mąka tyle żeby wyszło ciasto dość
gęste, ale jeszcze się lejące - można dodać proszek do pieczenia, żeby były
bardziej puchate.

Do tego 1/4 łyżeczki cynamonu i pół paczki cukru waniliowego, lub kroplę
zapachu śmietankowego, szczyptę soli.
Wymieszać trzepaczką.

Pokroić jabłka w kostkę, tak ok 1cm, wsypać do ciasta, wybełtać, smażyć
zgrabne, nieduże racuszki na średnio rozgrzanym tłuszczu.

Ew jabłka obrane pociąć w ok 1 cm plastry, wyjąć z nich środki (ogryzki? -
jak to się nazywa) i takie krążki obtaczać w cieście i smażyć.

Albo 2 wersja bardziej dietetyczna chyba, bo dużo mniej mąki wchodzi -
żółtka mieszamy z kefirem, białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z
masą żółtkowokefirową, + przyprawy, (nie dawać do tego proszku do pieczenia)
do tego delikatnie dodajemy 2-3 łyżki mąki. potem jabłka, smażymy. To ciasto
nie może stać i czekać - trzeba smażyć zaraz po zrobieniu bo opadnie.

Mają bardziej jajeczny smak, ale są dobre.

Podawać z cukrem pudrem, lub jakimś dżemem, miodem, żurawiną.

Sowa


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
25.04 Franka
25.04 Basiek
25.04 Jasti
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?