Data: 2004-01-22 20:22:18
Temat: Re: rosol
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 2004-01-22 at 21:01, Lia wrote:
> Dnia 2004-01-22 20:49:32 w sprzyjajÄ
cych i niepowtarzalnych okolicznoĹciach
> przyrody grupowicz *Paulinka* skreĹliĹ te oto sĹowa:
>
> > OczywiĹcie. RosóŠw ogĂłle powinno siÄ gotowaÄ z róşnego rodzaju miÄs.
> > U mnie dzisiaj powstaĹ z francuskiej kaczki, skrzydeĹ kurczaka i woĹowiny.
>
> Czym sie rozni kaczka francuska od polskiej?
Inny gatunek. Tlustsiejsza ;) I mieso ciemniejsze. I jakby wiecej tego
miesa wogle. Kupowalam piers kacza w Polsce i we Francji - piers
polskiej kazki ma miesa moze na palec, z francuskiej mozna wyzywic
spokojnie 3 osoby.
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|