Data: 2004-03-03 18:23:24
Temat: Re: rosół
Od: "Anet" <a...@t...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Najlepiej to kurę, a nie kurczaka, wg mnie. Włożyć do gara, zalać zimną
wodą
> i powolutku doprowadzić do wrzenia, po czym gotować na maleńkim ogniu, by
> rosół tylko "ciągnął". Z warzyw dodaję tradycyjną włoszczyznę, bez kapusty
i
> bez cebuli, z przypraw - ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz.
> Gotuję to cholerstwo bardzo powoli, bardzo długo i efekty są niezłe. A jak
> się jeszcze doda wołowiny to już w ogóle :)
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
Całą tą kurę? A jeśli nie mam dostepu do takowej to kurczak moze być i czy
cały, bo ja mam wrazenie, ze mi się to do gara nie zmiesci. Mam taki średni,
jak to w zestawie, nie garczek i nie ten wielki sagan. Warzywa to razem z
tym kurczakiem czy jak on sie zagotuje? A mówili, ze to taka prosta zupa.
Aneta
|