Data: 2006-04-25 09:36:35
Temat: Re: ry - podstawa zdrowej kuchni
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:1rmp42pvcketorjvet8vgbf7lo21jft4ua@4ax.com...
> On Mon, 24 Apr 2006 12:00:43 +0200, "Dominik Jan Domin"
> <d...@p...onet.pl> wrote:
>
>>U?ytkownik " JaMyszka" <j...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
>>news:e2i792$gm8$1@inews.gazeta.pl...
>>
>>> Wymieni?am te potrawy, aby wykaza?, ?e nie zawsze nazwa potrawy oddaje
>>> jej
>>> "kuchni? ?ród?ow?";)
>>> Thx za dok?adniejsze wyja?niena:)
>>
>>Oczywi?cie, ?e tak. Ca?kowicie si? z Tob? zgadzam. Doda?bym jeszcze:
>>- bigos litewski, który jest tradycyjna polsk? potraw? oraz
>>- sznycel po wiede?sku, z jajkiem na górze, podczas gdy w wiedniu
>>preferuj?
>>raczej kawa?ek cytryny...
>>
>>Do kompletu dochodzi jeszcze to, ze cho?by sam sznycel - to w jednej
>>cz??ci
>>Polski kawa? mi?sa bez panierki, a w innej - kotlet mielony.
>>
>>Ech, nasze nazewnictwo...
>>
>
> A gdzie ryz, ten z tytulu? :PP
Od XVII wieku obecny na 100% w polskiej kuchni, ciągle pod tą sama nazwą.
DJD
|