Data: 2007-04-02 19:17:15
Temat: Re: rybka... :-)
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie Tomek... napisał(a):
> Filet z ryby polecam Pange.
To ja dodam swój ulubiony przepis na pangę ;)
Po rozmrożeniu nacieramy masłem czosnkowym, posypujemy solą i kolorowym
pieprzem. Na alufolię kladziemy dwa krązki cebuli i na tym rybkę, na
wierzch też cebulkę i mozna dodać cos zielonego (pietruszka, Świeża
bazylia) Całość zawijamy w folię i do piekarnika na 30-40 w temperaturze
160^C (u mnie tyle ustawiam, ale piekarnik ma na pewno trochę mniej ;)
Na ostatnie 10 minut w piekarnik ładuję grzanki czosnkowe, ziarniste
jasne pieczywo posmarowane masłem czosnkowym. Najlepsze są oczywiscie na
własnym chlebku czosnkowym ;)
Bardzo szybka i łatwa potrawa, a do tego bardzo smaczna.
Smacznego!
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|